maandag 21 mei 2012

Leuke maar pijnlijke voetendag


Hallo,

Vanmorgen zijn we via Doornik gereden, gezien ze zeker een uur file hadden voorspeld via Brussel.
De rit was leuk, zeker door het bekijken van enkele leuke filmpjes van "FC De Kampioenen" .Thorkyll, Sam en Denzel reden mee met juf Mieke. Thorkyll vond het zo vermoeiend dat hij 21 km lang had geslapen.
Rond 12 u 30 waren we allemaal ter plaatse.
Deivid en alle andere leerlingen vonden het middagmaal superlekker...wie lust er nu geen lekkere spaghetti met veeeeeel kaas. Volgens sommigen (we noemen geen namen) was het zelfs beter dan de spaghetti van thuis. Het vanillepuddinkje was ook erg lekker, onze slaperige Thorkyll werd er van slag wakker van en at 4 potjes.
Na een lekkere maaltijd mochten de kinderen zich EINDELIJK installeren in hun kamer. Koffers werden al gedeeltelijk uitgepakt en we maakten ons klaar voor een flinke wandeling: stevige wandelschoenen en een goede regenjas (ah ja, ze voorspelden regen !!!)

De weergoden waren ons erg gunstig gezind en zorgden voor een warme, zonnige en vooral DROGE namiddag met een vermoeiende wandeling. Aeres vond het leuk, vermoeiend en grappig en Indra lang, vermoeiend, maar toch leuk.
Wouter had last van zijn vuile schoentjes, maar na het zien van de 4 everzwijntjes die ons pad kruisten, vond hij dat zijn schoentjes nog proper waren. Alhoewel er een bende lawaaierige kids en leraars door het bos wandelden, durfden de 4 kleine everzwijntjes zich toch te vertonen. Gelukkig hebben we de mama en papa niet tegen gekomen.

Eenmaal terug in Centre Cirac kregen de kinderen wat vrije tijd om het terrein te verkennen en vrij te spelen (badmintonnen, voetballen, in bomen klimmen, van een heuvel rollen ....) Laura vond dit het leukste moment van de dag.
Om 18 u 30 gingen we aan tafel voor een lekker avondmaal : stokbroodjes, pistoletjes, kaas, ham, kipfilet, verschillende groentjes en sausje... dat smaakte en dat zullen ze hier geweten hebben.
De kinderen waren zo hongerig dat het keukenpersoneel nog vlug naar de bakker in de buurt is moeten rijden om extra stokbroden (die ook stuk voor stuk werden verorberd).

We sluiten de dag af met een spel (De 3 wijzen) en rond 9u30 gaan we naar de kamers en om 10 u lichten uit en mondjes toe ;-)

Groetjes van ons,


Aeres, Thorkyll, Blue, Laura, Indra, Deivid en Wouter (en ook van alle andere kinderen)

Beluister ook ons ingesproken berichtje op de wit-groene lijn van Robbe, Robin, Tiebe, Kjentha, Amber, Elise en Aline. (0900/41.525 - code 7375)

1 opmerking:

nature on fire zei

Amai zeg! Jullie hebben veel geluk gehad met het weer dus? Blij voor jullie. Hier in Brussel scheen de zon af en toe en dat hoopte ik voor jullie ook met jullie tochtje.Zijn er bij de pijnlijke voeten ook blaren gesignaleerd?hopelijk niet natuurlijk) Als ik jullie zo hoor babbelen over dat lekkere eten, dan heb ik veel zin om mee te komen eten zulle! ;-) Hoe was het bij de 3 wijzen? Wie heeft er gewonnen?
mooie foto trouwens!
Vandaag zou het volgens de voorspelling van "weeronline" ook redelijk droog blijven??
Wij hopen het voor jullie in ieder geval!
vele groetjes aan het lerarenteam en aan alle leerlingen!
Speciale groetjes aan mijn Bluetje ;-)
Nancy, mama van Blue